Kai iš dangaussta karštis, geriausiai tinka paprasti, bet subtilūs vakarienės receptai. Jiems paruošti galite naudoti sezonines daržoves, kuriose gausu vitaminų ir kitų maistinių medžiagų. Bretoniško stiliaus šparaginės pupelės yra mano šių metų hitas.
Žiūrėti vaizdo įrašą Šparaginės pupelės – skanu, sveika, bet…. gali būti nuodingos!
Bretoniško stiliaus šparaginės pupelės. Klasikinis patiekalas naujoviškoje versijoje
Bretono pupelės – tradicinis Šiaurės Amerikos indėnų patiekalas, kurio pagrindą sudaro baltosios paprastosios pupelės. Manoma, kad jį dar XVII a. Naujojoje Anglijoje perėmė ir pritaikė anglų kolonizatoriai, o XIX a. išleistos kulinarinės knygos pto kituose JAV ir Kanados regionuose.
Iki šių dienų šis aromatingas patiekalas vis dar labai populiarus visame pasaulyje, o jam gaminti naudojama daug ankštinių augalų. Norėdami paįvairinti jo skonį, pagrindinį veikėją sėkmingai galite pakeisti šparaginėmis pupelėmis.
Keptų keptų pupelių receptas
Ingredientai:
- 700 g geltonųjų šparaginių pupelių,
- 400 g rūkytos dešros,
- 300 g rūkytos žalios šoninės,
- 2 svogūnai,
- 2 skiltelės česnako,
- 500 g pomidorų tyrės,
- druskos, pipirų, mairūno, saldžiosios paprikos, aštriosios paprikos, rūkytos saldžiosios paprikos,
- aliejaus kepimui.
Paruošimas žingsnis po žingsnio:
- Pirmiausia dešrą ir šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus, sudėkite supjaustytą mėsą ir apkepkite.
- Tada sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol paruduos. Į pabaigą sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir palaikykite ant ugnies apie dvi minutes.
- Puode užvirkite litrą vandens su druska. Šparagines pupeles kruopščiai nukite, nupjaukite galus, supjaustykite trijų centimetrų gabalėliais ir įmeskite į verdantį vandenį.
- Po 15 minučių į puodą įmeskite keptą dešrą ir šoninės spragėsius su svogūnu ir česnaku. Viską virkite, kol pupelės suminkštės. Supilkite pomidorų tyrę ir pagardinkite druska, pipirais, mairūnu, saldžiąja paprika, aštriąja paprika ir rūkyta paprika. Kiekvieno prieskonio dėkite ne daugiau kaip po pusę arbatinio šaukštelio.
- Palaikykite patiekalą ant ugnies dar kelias minutes, kol prieskoniai susimaišys. Praėjus šiam laikui, patiekalą galima patiekti.