Greitos ir sveikos vakarienės idėja vos per kelias akimirkas. Sulaužykite tradicijas ir pasigaminkite šiuos sveikus kotletus

Jaunas kopūstas de facto yra tipiškas baltagūžis kopūstas, kilęs iš ankstyvesnės veislės. Turgavietėse jų galima įsigyti nuo gegužės pradžios, o mėgautis jais galima iki rugpjūčio mėn. Jų renkamės todėl, kad jie yra minkštesni ir saldesnio skonio. Ieškodami pavasarinio įkvėpimo, pasigaminkite puikių ir labai sveikų kotletų.

Greitos vakarienės idėja: jaunų kopūstų kotletai

Neturite daug laiko praleisti virtuvėje, bet vis tiek norite sveikai pavalgyti? Išbandykite šį mėsos neturintį variantą, kuris bus naudingas jūsų skrandžiui.

Žiūrėti vaizdo įrašą Tai ne erezija, o gardūs kotletai. Pagrindinis ingredientas jus šokiruos

Ingredientai: – mėsa ir mėsos produktai, kurie yra išskirtini iš mėsos:

  • 1 galva mažųjų kopūstų,
  • 2 kiaušiniai,
  • 1/2 puodelio miltų,
  • 1/2 puodelio pieno,
  • maltos saldžiosios paprikos,
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Aliejus kepimui.

Paruošimas žingsnis po žingsnio:

  • Kruopščiai nukite kopūstą ir supjaustykite jį dviejų centimetrų storio griežinėliais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, pieną, druską, pipirus ir papriką. Tešla turi būti tirštos blynų tešlos konsistencijos.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įmerkite kopūstų griežinėlius ir kruopščiai apvoliokite tešloje, tada kepkite juos, kol taps auksinės spalvos, maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Jauni kopūstai – vitaminų ir mineralų šaltinis

Tai tikra bomba, gerąja prasme. Jame yra nemažai vitamino C, A ir E, taip pat K ir B grupės vitaminų. Tamsiuose jaunų kopūstų lapuose yra daug folio rūgšties ir geležies. Manoma, kad jis turi antibakterinių ir antivirusinių savybių, todėl verta jo griebtis peršalimo metu. Kartu jis turi labai mažai kalorijų, todėl yra ideali daržovė metant svorį. Vaistinės kopūstų savybės jau šimtmečius naudojamos tradicinėje medicinoje, pavyzdžiui, gydant odos uždegimus, reumatines ligas, egzemą, nudegimus, sumušimus ir žaizdas, kepenų, blužnies ir virškinimo sistemos ligas. Galima drąsiai teigti, kad tai viena sveikiausių daržovių, nes ji drėkina žarnyną, naudinga skrandžiui, gerina virškinimą, atnaujina virškinamojo trakto bakterinę florą, slopina pernelyg didelį skrandžio sulčių išsiskyrimą ir gerina odos išvaizdą.

Ne visi gali valgyti jaunus kopūstus

Deja, juose esantys goitrinas ir progoitrinas gali apsunkinti jodo pasisavinimą iš maisto, todėl jo gali trūkti, o tai ypač pavojinga skydliaukės ligomis sergantiems žmonėms. Ši žmonių grupė turėtų saugotis vartoti žalių kopūstų. Tačiau verdant kopūstus šie junginiai išgaruoja ir jie tampa lengviau virškinami. Be to, šios daržovės taip pat neturėtų vartoti žmonės, sergantys venų varikoze, nes joje esantys junginiai tirština kraują. Tačiau mitas, kad kopūstai gali būti sunkiai virškinami ir tukinantys, yra mitas; taip yra dėl to, kad jie patiekiami su riebia mėsa.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Sveiki Receptai – Lengvi ir Skanūs Patiekalai Sveikai Mitybai