Ekspertų teigimu, vyresni nei vienerių metų vaikai kasdien turėtų suvalgyti maždaug penkias porcijas vaisių ir daržovių. Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijose nurodoma, kad tai yra mažiausiai 400 g vaisių ir daržovių per dieną jų mitybos racione. Tačiau ne taip paprasta juos įtraukti į mažiausių vaikų mitybą tuo metu, kai juos iš visur vilioja saldūs, nesveiki užkandžiai. Ypač per atostogas, kai jie daugiausia laiko praleidžia namuose, verta pasirūpinti gerų mitybos įpročių formavimu.
Vasaros sezonas – tai metas, kai galima gauti itin daug šviežių, traškių vaisių ir daržovių, todėl naudokite juos kasdieniuose patiekaluose. Tačiau kaip tai padaryti, jei mūsų vaikas jų nemėgsta? Peržiūrėkite mūsų sveikų daržovių užkandžių ir aksominio humuso receptus!
Mini humuso suktinukai
Mažesnė suaugusiųjų pamėgto vyniotinio versija. Šiuos suktinukus lengva paruošti, jie tinka kaip antri pusryčiai ar lengva vakarienė. Juos taip pat galite patiekti per vasaros gimtadienio šventę ar vaikų draugų susibūrimą!
Ingredientai (2-3 porcijoms):
- Trio humuso pakuotė iš „Perla Full of Goodness”,
- 2 tortilijos riekelės,
- sauja jaunų lapų mišinio,
- 1 didelis agurkas,
- ½ avokado,
- 1 geltonoji paprika,
- ? raudonasis svogūnas,
- citrinos sulčių,
- druskos ir pipirų.
Plius: pakelis dantų krapštukų.
Paruošimas:
- Kruopščiai nukite ir nulupkite daržoves. Agurką supjaustykite griežinėliais, papriką – juostelėmis, o avokadą – kubeliais.
- Ant kiekvienos tortilijos dėkite po 2 valgomuosius šaukštus mėgstamo humuso „Full of Good” ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių.
- Įdėkite po nedidelę saują lapinių žalumynų ir likusias smulkintas daržoves.
- Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų ir viską apšlakstykite citrinos sultimis.
- Susukite tortilijas į ritinį. Perpjaukite jį į 2-3 mažesnius gabalėlius ir į kiekvieną vyniotinį įsmeikite po dantų krapštuką.
Daržovių batonėliai su humusu
Greitas, sveikas ir maistingas užkandis, puikiai tinkantis šiltomis dienomis, kai vaikai vengia karštų patiekalų. Tai taip pat puikus pasirinkimas pietų dėžutei kelionėje ar iškyloje!
Ingredientai (2-3 porcijoms):
- Klasikinio mėgstamo „Perla Full of Goodness” humuso pakelis,
- 2 dideli agurkai,
- 2 didelės morkos,
- 1 žalioji paprika,
- 1 raudonoji paprika.
Paruošimas:
- Kruopščiai nukite daržoves. Iš paprikų pašalinkite sėklas.
- Visas daržoves supjaustykite juostelėmis.
- Į dubenėlį įpilkite humuso „Full of Goodness”, o į lėkštę sudėkite daržovių juosteles.
Bagetės sumuštiniai
Nedideli sumuštinukai, kurie telpa į bet kurią ranką, yra daugelio mažųjų valgiaraščio dalis. Patikrinkite, kaip juos paruošti naudojant traškias sezonines daržoves, šviežią bagetę ir aksominį humusą!
Ingredientai (2 porcijoms):
- Prancūziška bagetė,
- „Perla Full of Goodness” klasikinio humuso pakelis,
- 3 vidutinio dydžio marinuotų agurkų,
- 2 ridikėlių,
- sauja mažųjų špinatų,
- 5 riekelės geltonojo sūrio,
- sauja vyšninių pomidorų.
Paruošimas:
- Bagetę supjaustykite mažomis riekelėmis.
- Kruopščiai nukite ridikėlius, pomidorus ir špinatus.
- Pomidorus perpjaukite per pusę, ridikėlius ir marinuotus agurkus supjaustykite griežinėliais.
- Geltonąjį sūrį supjaustykite mažesniais gabalėliais.
- Kiekvieną bagetės gabalėlį aptepkite pomidorų humusu „Full of Goodness”, ant viršaus uždėkite špinatų, sūrio ir šviežių daržovių.